Favoriet moet forfait geven voor BK en EK dressuur
Jeroen Devroe en zijn paard Pagani Foto: ANDRE VERHOEVEN

Dressuurruiter Jeroen Devroe moet forfait geven voor het Belgisch kampioenschap, dat vandaag/donderdag in Kieldrecht van start gaat, en voor het Europees kampioenschap, dat vanaf 20 augustus in het Deense Herning plaatsvindt.

Zijn paard, Apollo v/h Vijverhof, is nog steeds niet volledig hersteld van een lichte ontsteking onder de hoef, waarmee het al sukkelt van voor de Wereldruiterspelen in Aken begin vorige maand.

Volgens sportief directeur Wendy Laeremans van de Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) is het afwachten wanneer Apollo v/h Vijverhof terug fit is en is er voorlopig geen sprake van het einde van zijn carrière.

Er komt dus geen negende opeenvolgende titel voor Jeroen Devroe.

Claudia Fassaert, vorig jaar halve finaliste op de Olympische Spelen van Londen, wordt meteen topfavoriete om Belgisch kampioen te worden. 'Toch gaat bij deze extreme hitte mijn grootste bekommernis uit naar de gezondheid van Donnerfee. Wij hebben alle nodige maatregelen voorzien om Donnerfee een comfortabel verblijf te garanderen op het Hippisch Centrum Hulsterlo in Kieldrecht maar ook paarden ondervinden veel last van de hitte', reageerde Fassaert voor aanvang van het BK.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig