Servië wil DSK als raadgever
Foto: AFP

Servië heeft met de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, gesproken over een mogelijk engagement als raadgever van de Servische regering.

Strauss-Kahn ‘zal zeker geen minister zijn, maar hij zou ons raad kunnen geven’ om de regering te helpen de schuld te beheren en andere economische problemen op te lossen, legde de Servische vicepremier Aleksandar Vucic op de televisiezender B92 uit.

Dinsdag deelde een regeringsbron nog mee dat de Servische autoriteiten contact opnamen met DSK, in het kader van de voorbereidingen op een herschikking van de regering. Een bron uit de entourage van het voormalige IMF-hoofd ontkende dat echter. Volgens de regeringsbron vroeg DSK ‘veel geld’ voor zijn diensten.

De 64-jarige DSK moet zich volgend jaar in Frankrijk verantwoorden in de Carlton-affaire, omdat hij zou hebben opgetreden als pooier. Hij is met twaalf andere verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank voor ‘georganiseerd souteneurschap’.

Volgens Vucic zijn de beschuldigingen tegen Strauss-Kahn ‘het probleem van andere landen’ en niet dat van Servië. In een interview met de Russische televisie zei Strauss-Kahn gisteren de politiek voor hem verleden tijd was en dat hij zich wil concentreren op zijn rol als adviseur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig