Morgen warmste dag van het jaar?
Foto: BELGA

Het wordt donderdag droog en zonnig, met een matige wind uit zuid tot zuidoost. De maxima bedragen 28 graden in Hoog-Belgie en 30 tot plaatselijk 33 graden elders. Doordat er geen zeebries ontstaat wordt het aan de kust vrijwel even warm als in het binnenland.

Ook donderdagavond is het zonnig en het blijft lang warm. Rond 20 uur noteren we nog zo’n 27 tot 30 graden. De nacht verloopt helder en langzaam daalt het kwik naar 15 graden op de Hoge Venen en 18 tot 22 graden elders.

Vrijdag is het opnieuw tropisch warm. De zon schijnt volop en in het binnenland wordt het zo’n 33 tot lokaal zelfs 36 graden. Aan de kust waar de wind tijdelijk uit zee waait en er in de namiddag ook wat bewolking verschijnt, blijft het kwik bij zo’n 27 graden steken. Er waait een matige wind uit zuidelijke richtingen. Vrijdagavond is er in het uiterste westen van het land kans op onweer en in de nacht naar zaterdag komen verspreid in het hele land enkele regen- of onweersbuien voor.

Zaterdagochtend trekken de buien weg naar Duitsland. Nadien wordt het van het westen uit opnieuw vrij zonnig bij 21 tot 26 graden. Zondag is het droog met flinke zonnige perioden bij 22 tot 27 graden. Na het weekend wordt het nog wat warmer maar de kans op een bui neemt geleidelijk toe. In de tweede helft van volgende week gaat de temperatuur wat naar omlaag.