Reggae Geel neemt maatregelen tegen voorspelde hitte
Foto: IMAGEGLOBE

Aangezien het vrijdag allicht de voorlopig warmste dag van het jaar wordt in Vlaanderen, met tropische temperaturen tot 36 graden in het binnenland, neemt het tweedaagse festival Reggae Geel na overleg met burgemeester en hulpdiensten extra maatregelen die de tienduizenden bezoekers moeten beschermen tegen de hitte.

Er komen heel wat extra punten met gratis drinkbaar water op de camping én het festivalterrein en heel uitzonderlijk zal het publiek eigen drank (water) mogen meenemen op het terrein.

Reggae Geel is dit jaar aan zijn 35ste editie toe en alvast op vrijdag belooft het een festivaldag te worden die qua temperaturen heel goed bij de muziekstijl past. De organisatie plaatst elk jaar al punten waar drinkbaar water te vinden is en gaat er dit jaar alleen al op de camping 48 voorzien. Er komen ook besprenkelingssystemen op verschillende plaatsen, waar festivalgangers even afkoeling kunnen zoeken.

Bezoekers mogen ook uitzonderlijk zelf drank meebrengen op het terrein. 'Maar dan wel enkel water, in een plastic fles en zonder dopsel, anders kunnen daar projectielen van worden gemaakt', legt organisator Kris Eelen uit.

'Voorts concentreren we ons vooral op de camping, want het festivalterrein gaat vrijdag toch pas om 17 uur open', gaat Eelen verder. 'Op de camping zullen we bijvoorbeeld ook de catering, loungebar en winkel vroeger openen, zodat er vanaf ‘s ochtends al water en zonnecrème te verkrijgen is. We rekenen er natuurlijk ook wel op dat de festivalgangers de weerberichten in de gaten houden.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig