Wat mag u niet missen van Theater aan Zee?
Foto: TAZ

Het grootste kunstenfestival van het land strijkt opnieuw neer in Oostende, met dit jaar het Antwerpse gezelschap de Roovers als centrale gast. In totaal zijn er meer dan 400 voorstellingen op 45 locaties verspreid over de stad en de haven, met muziek, theater, film en literatuur.

Ook deze zeventiende editie van dit tiendaagse festival, dat vandaag van start gaat, kan uitpakken met een uitgebreid programma. Wij vroegen coördinator Luc Muylaert naar zijn ultieme tips, voor de snelle beslissers onder ons die nog tickets op de kop weten te tikken:

Het stripoperaproject Lint: het legendarische stripverhaal van de Amerikaan Chris Ware werd door de Belgische componist Walter Hus pagina voor pagina op muziek gezet. Het orkest SPECTRA onder leiding van Filip Rathé en zangeres Angélique Willkie brengen Lint opnieuw tot leven tijdens twee voorstellingen in het spiksplinternieuwe cultuurcentrum De Grote Post (genomineerd voor de Monumentenprijs 2013).

Woensdag 07/08, 17:00 uur en 20:00 uur - 14 euro

Vorige jaar oogstten ze al veel succes met De Schpountz, dit jaar brengen de theatermakers Compagnie Marius het dubbelluik Manon & Jean van Florette. De verschillende voorstellingen vinden plaats in openlucht, op de mooie locatie van het Maria Hendrikapark. Bovendien zorgt de voorstelling ook voor een culinaire beleving: tijdens de pauze krijgen de toeschouwers een heerlijk diner voorgeschoteld: konijn met pruimen.

Nog tickets verkrijgbaar voor vrijdag 02/08, zaterdag 03/08, zondag 04/08, maandag 05/08, woensdag 07/08, donderdag 08/08 en vrijdag 09/08 - 30 euro

Muylaert raadt al wie kan, ook aan om te gaan luisteren naar de Franse pianiste Claire Chevallier. Haar ranke handen bedienen de pianofortes, terwijl Tibo Vandenborre zijn stem leent aan de voorstelling Jeux d’Enfants/De Kindlijken. Op het programma staat werk van Ravel, Debussy, Satie.

Woensdag 07/08 in de panoramazaal van cultuurcentrum De Grote Post - 10 euro

Twee leden van de Roovers, Sara De Bosschere en Michael Vergauwen, staan net als in 2011 opnieuw samen op de planken met Jan Decorte en Sigrid Vinks. Deze keer brengen ze Schiller/Tasten, waarvoor Decorte de klassieker Die Räuber van Friedrich Schiller, geschreven tijdens de Verlichting, onder handen nam.

Vrijdag 02/08 en zaterdag 03/08 - 13 euro