Het Festival Dranouter neemt maatregelen voor de tropische warmte die komend weekend voorspeld wordt. Dat zegt Jessica Casier van het folkfestival woensdagmiddag.

‘We zijn alvast heel tevreden met het voorspelde weerbericht’, is te horen bij de organisatie. Toch houdt Dranouter rekening met de hoge temperaturen en worden er maatregelen genomen. ‘Op de camping hebben wij een eco-hoek met een ‘shelter’. Wie nood heeft aan verkoeling kan in die schaduwschuilplaats terecht. Er worden ook extra gekoelde drankjes voorzien’, zegt Casier.

Op het festivalterrein wordt een drinkwatertent opgezet. ‘Het zat in onze brainstormsessie, en gezien het warme weer van de voorbije weken hebben we gezorgd voor de realisatie. Er zullen gratis drinkwaterkraantjes voorzien worden.’

Er is ook overleg gepleegd met het Rode Kruis. ‘Die hebben veel ervaring met hitte en festivals. Voorlopig worden evenwel geen extra mensen ingezet’, besluit Casier.

Eerder deze week communiceerde het festival te kiezen voor het behoud van sfeer en gezelligheid, eerder dan voor groei. Vorig jaar zakten ruim 60.000 muziekliefhebbers af naar het West-Vlaamse heuvelland. Dit jaar blijft dat aantal ongeveer behouden met een piekdag op zaterdag, kan de organisatie al kwijt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig