Deze zeven zomerse pop-ups verrassen u in Knokke
Nightshop Foto: rr
Tot spijt van de andere kuststeden kiezen pop-up shops en consoorten deze zomer vooral voor het mondaine Knokke. Van koffie tot opera en van kunst tot gin-tonic: een overzicht.

- Nightshop -

Delphine Bekaert en Jan Hoet Junior kozen opnieuw Knokke uit voor hun pop-upkunstgalerie. Deze keer ligt de focus op de nacht waardoor de deuren van de villa tegenover het Casino pas om 17.00 uur openen. In hun villa bieden ze plaats aan jong én gevestigd talent zoals Ingrid Deuss Gallery en Tom Dekeyvere. U kunt er ronddwalen in de verschillende kamers, u laten inspireren door de kunstwerken en nadien napraten bij een hapje en drankje.

Jozef Nellenslaan 134
Donderdag tot zondag, van 17.00 tot 23.00 uur
Nog tot 1 september
www.iets.be
 

 

- Opera on the beach -

Net zoals vorig jaar verlaat ook De Munt even zijn vaste plek in Brussel om een aantal van hun meest succesvolle voorstellingen van de voorbije seizoenen op een groot scherm op het strand te brengen. Staan nog op het programma: 'Lucrezia Borgia' van Gaetano Donizetti, 'Passion' van Pascal Dusapin, 'Manon Lescaut' van Giacomo Puccini en 'Don Quichotte' van Jules Massenet.

Op het strand van Rox Ambassadors Plaza, ter hoogte van het Heldenplein
Telkens op donderdag, nog tot en met 29 augustus
www.demunt.be

 

 

- Karolien Verstraeten -

Deze Belgische ontwerpster opende pas in april haar allereerste flagshipstore in Antwerpen, maar deze zomer verruilt ze dat statige pand op de Amerikalei even voor de Knokse Zeedijk. Verstraeten - die eerst voor een studie architectuur koos - presenteert u een tijdloze, vrouwelijke collectie. Naast haar eigen ontwerpen vindt u in de pop-upshop ook schoenen, juwelen en tassen van andere Belgische ontwerpers.

Zeedijk 783
Elke dag open van 10.00 tot 19.00 uur, nog tot en met eind september
www.karolienverstraeten.com

 

 

- G&T-bar Imagin -

De gin-tonic wordt door velen (opnieuw) het drankje van deze zomer genoemd, en dus kan een heise pop-upbar voor het drankje niet ontbreken. U vindt er onder meer de persoonlijke favorieten van chocolatier Dominique Persoone en chef-kok Peter De Clercq, onze cocktailblogger vertelt u wat u nog meer kunt verwachten.

Elizabethlaan 178
Donderdag tot zondag, van 16.00 tot 22.00 uur
Nog tot eind september
www.imaginknokke.be
 

 

- CdeC -

Het Franse kindermerk CdeC werd in 2006 opgericht door Cordelia de Catellane, zelf moeder van vier kinderen. Zij leerde de kneepjes van het modevak bij Emanuel Ungaro, maar eens moeder begon ze zich toe te leggen op een eigen kinderlijn. Er is een boetiek in Brussel, maar tot eind augustus kunnen liefhebbers dus ook terecht in Knokke.

Antoine Bréartstraat 12
www.cdec.fr

 

 

- Nespresso -

U kunt er moeilijk naast kijken: op het Albertplein vindt u dezer dagen een tijdelijke shop van de Zwitserse koffiefabrikant terug. Deze boetiek is volledig gewijd aan koffie - er zijn dus geen machines of accessoires beschikbaar - en liefhebbers kunnen er hun espresso of lungo degusteren. Of George Clooney ook langskomt, werd ons niet bevestigd.

Albertplein
Open maandag tot zaterdag, van 11.00 tot 19.00 uur - zondag van 12.00 tot 18.00 uur
Nog tot 31 augustus
www.nespresso.com

 

 

- UGG -

Hoewel we het schapenbont niet meteen associëren bij de zomerse temperaturen die we mogen beleven, vinden UGGs wel degelijk hun oorsprong in het al even zonnige Australië. Om hun 35ste verjaardag te vieren, zorgde het schoenenmerk voor een reuzestrandcabine, waar u onder andere de UGG Celebration Boot kunt kopen, een feestexemplaar dat u mag laten personaliseren met uw initialen in fonkelende Swarovski-kristallen.

Op het strand, ter hoogte van Siesta Beach, Zeedijk 700
Nog tot en met 18 augustus, openingsdagen vindt u terug op de website
www.uggaustralia.be