VIDEO. Ontvoerde Amanda Berry maakt publiek optreden
Berry naast rapper Nelly. Foto: AP

De Amerikaanse Amanda Berry (27), een van de drie vrouwen die jarenlang in een huis in Cleveland werd vastgehouden, verscheen drie maanden na haar vrijlating voor het eerst in het openbaar.

Berry dook zaterdag op bij het festival RoverFest 2013 in Cleveland. Ze stapte met haar familie het podium op en zwaaide naar een uitbundige massa. Ze droeg een zwarte t-shirt, een jeans en een zonnebril. De 27-jarige Berry lachte naar het publiek, maar ze sprak de massa niet toe.

Het was de lokale radiodj Shane French die haar op het podium riep. ‘Ik had haar op het festival uitgenodigd’, zei French aan het persagentschap AP. ‘Ze heeft tien jaar aan feestjes in te halen. Dus ik vond dat ze moest langskomen’. Toch was hij verrast dat ze ook daadwerkelijk opdaagde. De Amerikaanse rapper Nelly riep Berry na zijn act ook op het podium.

Een dag eerder ging haar ontvoerder Ariel Castro (53) akkoord met een ‘plea deal’. Hij pleitte schuldig en vliegt daardoor levenslang achter de tralies, zonder kans op een vervroegde vrijlating. Zo ontloopt hij wel de doodstraf.

Berry werd samen met Gina DeJesus en Michelle Knight tussen 2002 en 2004 ontvoerd door de voormalige schoolbuschauffeur Castro. Op 6 mei van dit jaar kon Berry de hulp van een buurman inroepen. Castro verwekte bij Berry een kind dat nu 6 jaar is.