NBC maakt miniserie over Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: AP

De Amerikaanse tv-zender NBC werkt aan een miniserie over het leven van Hillary Clinton. De zender hoopt alvast dat de voormalige first lady een gooi doet naar het presidentschap in 2016.

De serie ‘Hillary’ speelt zich af in de periode van 1998 tot nu en start in het Witte Huis, wanneer haar echtgenoot Bill Clinton bezig is aan zijn tweede ambtstermijn als president. Ook haar ambities als presidentskandidate komen aan bod. In totaal zal de serie vier uur duren.

Actrice Diane Lane, die momenteel te zien is in de bioscoop in ‘Man of steel’, zal de hoofdrol vertolken. Het is nog niet bekend wie Bill Clinton gaat spelen.

‘Ik vind haar een van de meest fascinerende vrouwen van deze tijd’, zegt Bob Greenblatt, topman van NBC, over Clinton. ‘En aangezien we allemaal aannemen dat ze in de race stapt voor het Witte Huis, wordt dit een interessant verhaal met goede producenten en grote sterren.’

De voormalige first lady is zelf niet betrokken bij de ontwikkeling van de serie en haar woordvoerder wil niet reageren op de plannen van NBC.

De miniserie zal wellicht worden uitgezonden ruim voordat in de zomer van 2015 de verkiezingsrace voor het volgende Amerikaanse presidentsschap begint. Het is nog niet bekend of Hillary Clinton zich kandidaat stelt in 2016 bij de Democraten, maar er wordt aangenomen van wel.