Standard opent met makkelijke zege op KV Mechelen
Foto: Photo News
Standard heeft zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie gewonnen. Ondanks de moeilijke verplaatsing naar KV Mechelen, konden de Rouches rekenen op hun sterke spitsen. De eerste helft was een maat voor niets, maar in de tweede helft maakten Mujangi Bia en Batshuayi het verschil met twee doelpunten. Mokulu had moeten scoren voor KV Mechelen maar deed dat niet, waardoor ze in Mechelen met lege handen achterblijven.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

De eerste helft tussen KV Mechelen en Standard werd een maat voor niets met twee bikkelende ploegen werd er vooral strijd geleverd op het middenveld, maar niet veel gevoetbald. 

De bezoekers zetten hoog druk op Malinwa, waardoor de rood-gele defensie lange ballen richting diepe spits Mokulu pompten. De nieuwkomer bij de thuisploeg zat echter in de greep van de kopbalsterke Standard-verdediging.De Luikse spitsen brachten echter ook niet veel op de mat, waardoor beide ploegen met een logische 0-0 richting kleedkamer trokken.

Mokulu mist, Mujangi Bia scoort

In de tweede helfst kregen we dan toch eindelijk een goede doelkans te zien. Benjamin Mokulu kwam in de zestien alleen voor Kawashima te staan, maar de bonkige spits miste de opgelegde kans. Het kwam KV amper een minuut later duur te staan, want aan de overkant was het wel raak voor Mujangi Bia. Ezekiel bereidde perfect voor en Mujangi Bia gaf Biebauw het nakijken: 0-1.

KV Mechelen moest nu vol aan de bak en dat zorgde voor meer kansen. Cordaro stond eenzaam en alleen voor het doel van Standard, maar de kleinste van alle KV-spitsen zag zijn kopbal gekeerd door Kawashima. Met nog twintig minuten te spelen was aan het Seth De Witte om uit te halen, maar zijn bal ging over. De bezoekers prikten terug via Batshuayi en Bulot, maar zonder succes.

Batshuayi neemt twijfel weg

Terwijl Igor De Camargo zijn rentree maakte bij de Rouches, bleef de thuisploeg moedig op zoek naar de gelijkmaker. Kawashima was echter sneller op de bal dan de ingevallen Zweedse spits Prodell. Zeven minuten voor tijd kreeg een moegestreden KV Mechelen het deksel op de neus. Batshuayi rondde een snelle tegenaanval lvan de bezoekers succesvol af: 0-2 en boeken toe voor de thuisploeg.