Debuterende Vanaken scoort twee keer: 'Na 25 minuten zat ik er al door'
Foto: fotoweb
Hans Vanaken kwam in het tussenseizoen over van tweedeklasser Lommel naar Lokeren. In zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau maakte de 20-jarige spelverdeler meteen indruk. Vanaken opende de score en zette in de tweede helft Lokeren met een tweede doelpunt op weg naar winst op Anderlecht. 'Hier kan ik thuis mee pochen,' lachte de debutant na afloop.

Hoewel Vanaken zijn stempel drukte op de wedstrijd, had hij het naar eigen zeggen toch moeilijk. 'Mijn debuut in eerste klasse was zeker niet gemakkelijk. Ik scoor wel twee keer, maar na 25 minuten zat ik er eigenlijk al door. Ik trapte op mijn adem en moest even gas terugnemen. Net zoals heel onze ploeg trouwens. Dat hebben we dan ook gedaan, waardoor Anderlecht opnieuw in de wedstrijd kon komen.'

'In de tweede helft hebben we het opnieuw even moeilijk, maar mijn doelpunt zet ons op weg naar de overwinning. Ik vroeg aan Nill De Pauw om de bal op het penaltypunt te geven en hij deed dat perfect. Waarna ik kon afwerken,' doet Vanaken het verhaal van zijn tweede doelpunt.

Met zijn twee doelpunten tegen Anderlecht doet Hans Vanaken beter dan zijn vader Vital Vanaken, die ooit één keer tegen RSCA kon scoren. 'Hier kan ik thuis mee pochen,' lachte de jonge Vanaken.