In de Jupiler Pro League heeft Lokeren meteen voor een verrassing gezorgd door op Anderlecht te gaan winnen. KV Mechelen kon Standard niet verassen en Racing Genk klopte gemakkelijk Oostende met 3-0. Ook Zulte Waregem en KV Kortrijk wonnen, terwijl AA Gent niet voorbij Waasland-Beveren raakte. Ook Bergen en Cercle speelden gelijk. Gisteren klopte Club Brugge al Charleroi. Genk staat voorlopig aan de leiding, voor Club Brugge en Lokeren.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau toonde nieuwkomer Hans Vanaken meteen zijn waarde voor Lokeren. Met twee doelpunten leidde hij de 2-3-overwinning van Lokeren op Anderlecht in. Paars-wit moest het hebben van haar jeugdig talent, maar dat ging samen met de hele ploeg kopje onder. Ook met twee penalty's kon Anderlecht de nederlaag niet afwenden.

Standard vond in de eerste helft op KV Mechelen geen gaatje in de thuisdefensie, maar toonde zich in de tweede helft fysiek sterker en efficiënter. De Rouches hadden genoeg aan twee flitsen van Mujangi Bia en Batshuayi om de zege veilig te stellen.

Zulte Waregem mag vooral Chelsea bedanken. Dat leende Thorgan Hazard weer uit aan de vice-kampioen en die gaf meteen een assist én scoorde. Tussendoor knalde Menga nog raak voor Lierse en dus werd het 1-2.

Gent is ambitieus, maar het ging al bijna mis op de eerste speeldag. Waasland-Beveren kopte raak via Gershon, een van de vele nieuwkomers. Diogo zette na een knappe combinatie de 1-1 op het bord. De Buffalo's zullen hun eerste driepunter in het eigen, fonkelnieuwe stadion moeten halen.

Genk-Oostende eindigde op een vlotte 3-0 voor de thuisploeg. Vossen op het kwartier en Camus en Buffel in de tweede helft, en de kustjongen mochten puntenloos huiswaarts. Datzelfde lot trof ook OHL, dat zes minuten voor tijd het goal slikte op Kortrijk. Santini -ook een nieuweling- was de lokale held. Geen winnaar tot slot in Bergen-Cercle. Sapina kopte vlak voor rust raak, Van Eenoo trof op het uur fantastisch raak.

Vrijdag had Club Brugge Charleroi al geklopt met 2-0.

Vrijdag
Club Brugge - Charleroi 2-0

Zaterdag
Waasland-Beveren - AA Gent 1-1
Lierse- Zulte Waregem 1-2
Kortrijk - OH Leuven 1-0
Racing Genk - Oostende 2-0
Bergen - Cercle Brugge 1-1

Zondag
Anderlecht - Lokeren 2-3
KV Mechelen - Standard 0-2

Stand

1 Genk 1 - 3
2 Club Brugge 1 - 3
3 Standard 1 - 3
4 Lokeren 1 - 3
5 Zulte Waregem 1 - 3
6 KV Kortrijk 1 - 3
7 W. Beveren 1 - 1
8 AA Gent 1 - 1
9 Bergen 1 - 1
10 Cercle Brugge 1 - 1
11 Anderlecht 1 - 0
12 Lierse 1 - 0
13 OHL 1 - 0
14 KV Mechelen 1 - 0
15 Charleroi 1 - 0
16 KV Oostende 1 - 0