Dankzij een wereldgoal van Lukas Van Eenoo kreeg Cercle loon naar werken in een aantrekkelijke wedstrijd tegen Bergen. De bezoekers forceerden trouwens de mooiste kansen, maar slaagden er slechts één keer in om een beresterke doelman Werner te verslaan: 1-1.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

Voor de tweede keer in een maand tijd stonden de Henegouwers en Bruggelingen oog in oog. De Draken behaalden eind juni in de oefenwedstrijd in Eernegem hun vlotste zege (0-3) van de voorbereiding. Twee van de drie doelpunten vielen toen op stilstaande fases. Cercle had intussen – aldus trainer Staelens – ingegrepen zodat het dergelijke fases heelhuids doorkwam. En toch viel de openingsgoal na een corner van Matthys. Eoelman Verbist zag de voorzet over zich gaan en centrale verdediger Sapina, moederziel alleen aan de tweede paal, opende de score.

Trainer Scifo liet het duo Timmermans-Van Gijseghem aan de kant. Matthys, de pechvogel van vorig seizoen, verscheen opnieuw op zijn geliefkoosde rechtervleugel, terwijl AloÏs Nong – die zijn Waaslandse dromen liet varen – op links begon.

Bergen scoorde in de laatste drie ontmoetingen tegen de Vereniging telkens drie keer en trok van bij de aftrap alle registers open. De eerste open kans viel na een hoekschop van Nyoni, de kopbal van Arbeitman werd op de lijn gekeerd door Buysse. De bezoekers overleefden het spervuur en forceerden op het kwartier hun eerste kansen. Doelman Werner moest zich reppen op een vluchtschot en een rake kopstoot van een steeds aanspeelbare Kabananga. Een snedige Tim Matthys voerde enkele opgemerkte raids uit, maar de Brugse achterhoede hield vlot stand. Cercle dreigde opnieuw rond het halfuur: klasbak Werner pareerde echter met brio een vrije trap van Lukas Van Eenoo.

Bergen ging na de rust op zoek naar de verlossende treffer. Verbist redde een pegel van Nong met zijn rechtervoet en even later liet Arbeitman een goede mogelijkheid liggen.

Ook Cercle liet zich niet onbetuigd maar beet telkens de tanden stuk op een goede Werner, die onder meer een bal van Kabananga knap in hoekschop verwerkte. Toch kregen de bezoekers loon naar werken na een parel van een vluchtschot van Lukas Van Eenoo. Werner verhinderde in de slotfase nog de Brugse zege.