Ivan Santini breekt de ban voor Kortrijk
Foto: BELGA

Vorig seizoen ging KVK gebukt onder een gebrek aan scorend vermogen. Op de transfermarkt haalde men vooral aanvallers binnen maar ook nu bleven de goals lang uit tegen OHL. Ook al omdat Logan Bailly prima stond te keepen. Tot Santini inviel en scoorde: 1-0.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

De harde kern van KV Kortrijk was op de afspraak en de spionkop zat goed vol. Anders was het op de tribunes waar meer stoeltjes leeg dan bezet waren. Het is dan ook nog volop vakantieperiode in West-Vlaanderen en onder meer daarom had Kortrijk ook gevraagd om tegen een mindere tegenstander te mogen beginnen.

Ogunjimi op de bank

OH Leuven dus dat ondertussen twee jaar ervaring in de Jupiler Pro League rijker is en Marvin Ogunjimi op de bank liet starten. De meest recente aanwinst Bandalovski was nog niet speelgerechtigd. Bij Kortrijk geen Stijn De Smet in de basis want Vanhaezebrouck opteerde voorin voor het duo Chevalier-Raman en dat leverde af en toe goede combinaties en gevaar op de nieuwe en natte grasmat.

Het begon kort na de aftrap te regenen in Kortrijk en dat zorgde meteen weer voor een paar drassige zones op het veld. De thuisploeg legde het meeste initiatief aan de dag maar het leverde allemaal weinig op en bovendien was het allemaal net iets te slordig. Te veel afval in het spel zegt men dan en de Kerels kwamen defensief ook goed weg toen Capon de voorzet van Subasic met de arm onderschepte. Loeman had strafschop kunnen fluiten maar liet doorspelen.

Gevaarlijke Chevalier

Teddy Chevalier, als moeilijke jongen zowel bij Zulte Waregem als het Hollandse RKC aan de deur gezet, zorgde voor de meeste dreiging en na een knappe actie van hem trof Benito Raman de vuisten van Logan Bailly die langzaam maar zeker uitgroeide tot de beste man bij OHL.

Na een laterale pass van Raman had Chevalier voor 1-0 moeten zorgen maar Bailly gooide zich als een kamikaze in de schietbaan.

Ook Ibou had in de eerste helft zijn eerste competitietreffer al kunnen scoren maar Keet deed de poging nog op de paal deviëren.

In de tweede helft lieten de twee trainers al snel hun nieuwe spitsen opwarmen. De Smet en Santini bij KVK, Ogunjimi bij OHL. Dat gebeurde in de gietende regen maar het inspireerde Benito Raman tot een paar gesmaakte acties. Bailly bewees gisteren echter opnieuw dat hij niet toevallig Rode Duivel was en in de Bundesliga speelde. Weinig keepers in dit land beschikken over dezelfde explosiviteit als Bailly die de pegel van Dejaegere in corner pareerde. OHL kreeg het moeilijk maar geraakte plots toch in de buurt van Keet en die was geklopt op de loeier van Cergioni maar de bal belandde staalhard op de lat.

Doelhout

Het doelhout zat ook aan de overzijde in de weg toen de opgerukte Chanot eveneens de lat trof. Vanhaezebrouck bracht dan Santini en niet De Smet maar Martin in. Geslaagde wissels want op aangeven van een sterke Matton kon Santini voor 1-0 zorgen en meteen bewijzen dat hij een neus voor goals heeft. Ook Raman scoorde maar de treffer werd afgekeurd voor buitenspel.