Diogo sleept nog Gents punt uit de brand
Foto: Photo News

AA Gent kon op Waasland-Beveren zijn offensieve kracht niet in de verf zetten. De thuisploeg kwam via een sterke Gershon op voorsprong, rechtsachter Carlos Diogo bezorgde de aandringende Buffalo's alsnog een punt: 1-1. Allicht hadden ze op meer gehoopt.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be

Victor Fernandez moest voor de aftrap nog een belangrijke knoop doorhakken. Frank Boeckx kreeg in het doel uiteindelijk de voorkeur op Sergio Padt. Beide keepers kregen in de voorbereiding nagenoeg evenveel speeltijd, maar blijkbaar wilde de Spanjaard toch zijn vaste waarde van vorig seizoen belonen voor bewezen diensten.

Boeckx sterk

Boeckx bedankte al in het eerste kwart van de match met twee knappe reddingen. Ex-Buffalo Maric zorgde voor redelijk wat gevaar via zijn patent getrapte hoekschoppen, op één daarvan kopte Gerhson staalhard op doel. De Gentse goalie pareerde knap. Ook met een knal van dichtbij van Henkens wist hij wel raad. Anderzijds had hij ook wel wat geluk toen de doorgebroken Lebbihi de bal te ver van de voet liet springen.

Om maar te zeggen dat Waasland-Beveren, met zeven nieuwe spelers aan de aftrap, zich na een moeizaam begin aardig in de match knokte. AA Gent was in het wedstrijdbegin de betere ploeg geweest, met een kwikzilveren El Ghanassy op de linkerflank. Mboyo had Van Der Bruggen knap aangespeeld, maar Coosemans gooide er zich gepast tussen. De Buffalo's speelden in een 4-2-3-1 opstelling, en die had alles te maken met de inbreng van Mboyo. Die acteerde als diepe spits, met Van Der Bruggen, Pedersen en El Ghanassy van rechts naar links achter zich. Het was toch even wennen.

Betere bezoekers

Nadat El Ghanassy en Van Der Bruggen van positie wisselden, ging het iets beter bij de bezoekers. El Ghanassy trapte voorlangs.Toch was het thuisploeg die kort na de pauze op voorsprong kwam. Maric borstelde een vrije trap voor doel, na een klutsbal trapte Gershon over de fatale lijn. Fernandez greep meteen in en bracht Vandeputte voor Van Der Bruggen.

AA Gent had toch een uppercut gekregen en kon weinig weerwerk bieden.Op de 70ste minuut viel toch de gelijkmaker. Invaller Vandeputte bediende knap Diogo, de Uruguayaan kreeg veel ruimte en schoot vanop rechts op doel. Coosemans zag de bal in de verste hoek binnendwarrelen.

Beveren-Waasland was op zijn beurt aangeslagen. El Ghanassy toverde nog een knappe actie uit zijn schoenen maar zijn schot zeilde rakelings over. Zukanovic zag op zijn beurt een vrije trap overgetipt door Coosemans. De bezoekers drongen nog aan maar de tweede Gentse treffer viel niet meer. Aan de overkant testte Maric trouwens nog de vuisten van Boeckx, evenmin zonder doelpunt tot gevolg.