Simons krijgt rood maar Club wint
Foto: Photo News

Brugge is de competitie goed begonnen met een 2-0 zege tegen Charleroi. Het zag er even slecht uit toen kapitein Timmy Simons rood kreeg, maar dankzij twee mooie afstandsschoten van Wang en Blondel hield blauwzwart toch de drie punten thuis.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Brugge pakte uit met een opvallende opstelling in de eerste wedstrijd van de competitie. Gudjohnsen hield De Sutter, de held van de Brugse Metten, op de bank, en de Chinees Wang verving de geblesseerde Vazquez. Club Brugge probeerde van bij de aftrap het laken naar zich toe te trekken, maar botste op een goed georganiseerd Charleroi. In het openingskwartier kwam het niet verder dan een verdwaalde voorzet van Birger Verstraete die door Parfait Mandanda in hoekschop werd geduwd. Aan de overkant kwam David Pollet net tekort om een voorzet van Onur Kaya in doel te schuiven.

Rood Simons

Na twintig minuten werd het stadion opgeschrikt door een plotse rode kaart voor Timy Simons. De Brugse middenvelder tackelde over de bal en Lardot kende geen genade.

Charleroi kon niet meteen profiteren van de numerieke meerderheid en de wedstrijd kabbelde verder zonder echte doelkansen. Doelman Parfait Mandanda moest enkel aan de de bak na een afgeweken bal van Maxim Lestienne.

In het zicht van de rust werd ook nog Damien Marcq in zijn debuutwedstrijd uitgesloten na een tweede gele kaart.

De Sutter valt in

Ook met 10 tegen 10 kwam Brugge in de tweede helft niet aan goede kansen, dus haalde Garrido na een kwartier Gudjohnsen naar de kant voor De Sutter. Maar het was niet de invaller die Brugge bevrijdde, maar de vinnige Wang. Regaelov legde af, en de Chinees legde zonder twijfelen vanop ruime afstand aan. Zijn streep verdween mooi in de linkerbenedenhoek. De Sutter kwam zelf ook nog wel dicht bij het verlossende doelpunt, maar Mandanda veegde met een knappe reflex zijn kopbal nog uit doel.

Charleroi liet daarna nog een gigantische kans op de gelijkmaker liggen. Kaya lanceerde met een prachtige pas de aanval, Pollet legde goed af voor Jamal Thiare, die de keeper uitkapte en vanop drie meter maar in doel moest leggen, maar de invaller miste pijnlijk.

In de toegevoegde tijd nam Blondel de twijfels weg met opnieuw een prachtig afstandsschot.

Matchfeiten

20' Rode kaart: Timmy Simons (Club Brugge)

45' Rode kaart: Damien Marcq (Charleroi)

65' Wang (1-0)

92' Blondel (2-0)

Opstellingen

Club Brugge: Matthew Ryan, Tom Høgli, Brandon Mechele, Laurens De Bock Birgir Verstraete, Maxime Lestienne, Timmy Simons, Jonathan Blondel, Lior Refaelov, Shangyuan Wang, Eidur Gudjohnsen

Charleroi: Parfait Mandanda, Francis N'Ganga, Jonathan Vervoort, Francisco Martos, Mourad Satli, Danijel Milicevic, Onur Kaya, Damien Marcq, Ederson, Giuseppe Rossini, David Pollet