Nu het asfalt van de hitte omhoog komt, ijsjes in industriële hoeveelheden worden binnengespeeld en enkel een zwembad echt verkoeling brengt, mag het duidelijk zijn: de eerste hittegolf is een feit. U hoeft echter niet met de auto naar zee om gratis het water in te duiken, dat kan ook perfect aan een zwemvijver bij u in de buurt. Wij maakten een overzicht.

Bekijk het volledige overzicht met zwemvijvers in uw buurt:

Of bekijk een selectie per provincie:

~ Domein De Gavers (Harelbeke) ~

In West-Vlaanderen kan u gaan zwemmen in het Gavermeer in domein De Gavers. De waterplas is omgeven door bossen, wandel- en fietspaden. De Gavers heeft een afgesloten zwemzone voor waterratten en een ligweide voor zonnekloppers.

Adres:
Eikenstraat 131
8530 Harelbeke
Openingsuren zomervakantie: elke dag van 11u00-19u00

~ Blaarmeersen (Gent) ~

Gentenaars hebben met de Blaarmeersen een eigen strand op fietsafstand. Voor de allerkleinsten is er een Krekenplas, voor alle anderen een ligweide en waterglijbaan.

Adres:
Zuiderlaan 5
9000 Gent
Openingsuren zomervakantie: elke dag van van zonsopgang tot zonsondergang

~ Boekenberg (Deurne) ~

Wie graag eens tussen salamanders of andere waterfauna of -flora zwemt, kan terecht in de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark. Deze Antwerpse zwemkom is eigenlijk een omgebouwd zwembad: het chloor werd vervangen door planten, waardoor het water op een natuurvriendelijke manier zuiver blijft.

Adres:
Van Baurscheitlaan
2100 Deurne
Openingsuren zomervakantie: maandag tot en met zaterdag van 12 tot 19 uur; zondag van 11 tot 18 uur

~ Bloso Hofstade (Hofstade) ~

Waarom zou u ovengaar willen toekomen aan zee als u veel dichterbij ook een uitgestrekt strand kan vinden? Duizenden dagjestoeristen trekken daarom elke zomer naar het 650m lange strand van Hofstade. Hofstade speelt er gretig op in, met verschillende tavernes waar u 's middags kan lunchen, en een speeltuin voor de allerkleinsten. De strandzone van Hofstade is niet langer gratis, het domein hanteert een dagprijs van €5, kinderen kleiner dan 1.50m betalen €1.

Adres:
Tervuursesteenweg
1981 Zemst (Hofstade)
Openingsuren zomervakantie: elke dag van 10u tot 21u
 

~ De Steenberg (Kinrooi) ~

In Limburg kan u zonnen, zwemmen en zandkastelen bouwen in De Steenberg. Ook hier wordt het zandstrand elke zomer bevolkt door zonnekloppers. De Costa's liggen tijdens de zomer een heel klein beetje in Limburg.

Adres:
Maasdijk 1, bus 3
3640 Kinrooi (Ophoven)
Openingsuren zomervakantie: elke dag van zonsopgang tot zonsondergang

 

Hoeveel bespaart u met deze tip?

€ 40

Gesteld dat een gemiddeld zwembadbezoek € 5 per persoon kost, spaart u €40 als u tweemaal gaat zwemmen met een gezin van vier personen.