BBET-kopman in Nederland opgepakt met wapens
Tomas Boutens tijdens een eerder proces in Kortrijk. Foto: Belga

BBET-kopstuk Tomas Boutens heeft zijn extreem-rechtse ideeën nog altijd niet afgezworen. Hij staat vandaag samen met drie andere neo-nazi’s in Nederland terecht op verdenking van wapenbezit.

Tomas Boutens (32) – die ons land bekend werd als leider van de extreem-rechtse organisatie Bloed Bodem Eer en Trouw (BBET) – staat vandaag in Alkmaar terecht samen met zijn vriend Arnoud K. en de Nederlanders Rory D.K. en Jeroen V.D.B. De twee laatsten zijn de kopstukken van het Nederlandse neo-nazi groepje Ulfhednar, een afsplitsing van Blood and Honour.

Boutens en co werden op 18 oktober 2011 opgepakt door de Nederlandse politie vlakbij het huis van Rory D.K. De politie observeerde het huis na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Rond tien uur ’s avond kwamen de vier naar buiten met een grote sporttas. Een paar kilometer verder reed de politie de wagen klem. In de tas bleken allerhande wapens te zitten. Naar verluidt gaat het om vuurwapens, maar het proces dat vandaag begint in Alkmaar zal daar meer duidelijkheid moeten over brengen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig