Noorse krijgt celstraf in Dubai omdat ze verkracht werd
Foto: Euronews.com

Een Noorse vrouw is in Dubai veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden voor het hebben van buitenechtelijke seks. De vrouw werd verkracht na een avondje uit met collega’s op zakenreis.

De 24-jarige binnenhuisarchitecte werd wakker na een avondje uit en besefte dat ze verkracht was. Ze snelde naar de lobby van haar hotel en vroeg de receptionist de politie te bellen. De politie ging op zoek naar de dader, maar ook de vrouw zelf werd aangehouden, op verdenking van buitenechtelijke seks, meineed en het drinken van alcohol. Ze werd intussen veroordeeld tot zestien maanden celstraf, maar ging onmiddellijk in beroep. De dader kwam ervan af met ‘slechts’ dertien maanden cel.

In Noorwegen wordt de veroordeling op verontwaardiging onthaald. De oppositie heeft de regering gevraagd om meer te doen om de jonge vrouw te helpen. Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken nam alvast contact op met de Verenigde Arabische Emiraten om te bemiddelen. Sindsdien mag de Noorse het beroep in relatieve vrijheid afwachten. Ze heeft haar toevlucht genomen in een Noorse kerk in Dubai.

Volgens de wet in de Verenigde Arabische Emiraten kan een man enkel veroordeeld worden voor verkrachting als hij de feiten bekent of als er vier -mannelijke- getuigen zijn van het incident.