Calvin Klein kiest voor 44-jarig lingeriemodel
Foto: Calvin Klein
Topmodel Christy Turlington neemt de plaats in van de 29-jarige Lara Stone als gezicht van de Calvin Klein lingeriecollectie. Het 44-jarige model treedt daarmee in de voetsporen van generatiegenoten Helena Christensen en Elle Macpherson, wiens modellencarrière tien jaar na datum opnieuw een boost krijgt.

Het Amerikaanse merk Calvin Klein heeft het Nederlandse topmodel Lara Stone aan de deur gezet en kiest met Turlington voor een bekend gezicht. Het model uit de generatie van andere grote namen als Helena Christensen en Elle Macpherson was in de jaren negentig al het gezicht van de lingerielijn van het label.

Christie Turlington in de jaren negentig voor Calvin Klein

Turlington poseerde voor het campagnebeeld van dit jaar in zwarte lingerie en stiletto's, voor de lens van Mario Sorrenti. 

De revival van de veertigers

Turlington is overigens niet de enige veertiger wiens modellencarrière tien jaar na datum opnieuw een boost krijgt. Zo poseerde Christensen even geleden nog half aangekleed voor een shoot in FutureClaw en deed Elle 'the body' Macpherson haar Playboy-cover van 1994 nog eens over voor Harper's Bazaar