Ghelamco Arena geopend door 19.000 voetbalfans
De gloednieuwe Ghelamco Arena, de nieuwe thuisbasis van KAA Gent. Foto: fvv

In Gent is woensdagavond de Ghelamco Arena ingehuldigd, het nieuwe stadion van KAA Gent, met een uitverkochte vriendschappelijke match tegen VfB Stuttgart. KAA Gent won die wedstrijd met 2-0. Zukanovic scoorde de eerste goal in de Ghelamco Arena.

Een openingsshow, bijgewoond door tal van prominenten, heette de 19.000 bijzonder enthousiaste toeschouwers welkom. Voor supporters die met de wagen kwamen, was het tussen 17.00 en 19.30 uur tot maximaal een uur aanschuiven vanaf het UZ tot aan het stadion. De politie zegt dat het al bij al meeviel, voor een eerste en uitverkochte wedstrijd.

In de vooravond opende Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), samen met burgemeester Daniël Termont (SP.A), Ivan De Witte (voorzitter KAA Gent), Paul Gheysens (ceo Ghelamco) en schepen Christophe Peeters (Open VLD), de VIP-ruimtes en de sponsor- en business seats.

‘Vandaag huldigen we een schitterend bewijs van Vlaams vakmanschap in: de combinatie van wat dynamiek, architectuur en ondernemerschap kan opleveren’, aldus Peeters. ‘Gent neemt hier bovendien uitdrukkelijk het voortouw om te investeren in de kwaliteit van de voetbalstadions, en het verhogen van de multifunctionaliteit ervan.’

Spektakel voor de aftrap

Net voor de aftrap werden de supporters getrakteerd op spektakel. Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys interviewde in zijn gekende stijl en kondigde videoboodschappen van verschillende BV’s en toppolitici aan. Ook de geschiedenis van de club, buffalonummers en foto’s uit de oude doos, werden op het publiek losgelaten.

De Gentse zanger/kunstenaar Walter De Buck maakte zijn opwachting met het clublied ‘t vliegerke. De Gentse zanger Helmut Lotti zong de Buffalo’s een overwinning toe. Na het laatste fluitsignaal begonnen 2 Many DJ’s, de Gentse zonen David & Stephen Dewaele, aan een dj-set in de Arena.