Sharp heeft een app ontwikkeld die u helpt om de ideale tv-maat te achterhalen. De toepassing maakt gebruik van augmented reality en is gratis voor iOS en Android.

Het inschatten van de perfecte schermmaat blijft een heikel punt bij de aanschaf van een nieuwe tv. Veel consumenten zijn bang om te overdrijven, maar hebben achteraf spijt dat ze toch niet voor een maatje groter zijn gegaan. De app Sharp AR TV behoedt je voor zo’n teleurstelling. Met deze toepassing kan je je volgende televisie alvast virtueel naar je woonkamer halen, en op voorhand zien hoe de verschillende schermmaten in het echt zullen uitpakken.

Voor een juiste werking van de app moet je eerst even deze afbeelding op een A4’tje afdrukken (op 100%). Wanneer je die print neerlegt of ophangt op de plek waar je nieuwe tv straks moet komen, zal de app de afbeelding vervangen door een ‘echt’ televisietoestel.

Je kan de tv vervolgens vanaf verschillende afstanden en zelfs vanuit diverse hoeken bekijken, waarbij de app keurig aangeeft hoeveel meter je van het toestel bent verwijderd. Een knopje om de virtuele televisie te fotograferen ontbreekt evenmin.

Hoewel Sharp het liefst ziet dat je een van hun AQUOS-toestellen in huis haalt werkt de app uiteraard evengoed voor tv’s van andere merken. Een nadeel is wel dat de toepassing alleen rekening houdt met de grote schermmaten van Sharp. Die beginnen pas bij 50-inch (in België zelfs bij 60-inch) en gaan tot liefst 90-inch.

Voor ‘kleinere’ televisies kan je eventueel aan de slag met een vergelijkbare app van Samsung die evenwel alleen voor Android bestaat. Sharp AR TV ondersteunt beide grote platformen: voor de Android-versie klik je hier, de iOS-app vind je hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig