Electrabel blijft snel klanten verliezen
Foto: BELGA

Het marktaandeel van Electrabel blijft ook in juni dalen in Vlaanderen en dit zowel voor elektriciteit als aardgas. De energieleverancier had de voorbije maand een marktaandeel van 45,23 procent voor elektriciteit en 41,63 procent voor aardgas.

Dat blijkt dinsdag uit statistieken van de Vreg. Ter vergelijking: in december vorig jaar controleerde de historische operator nog meer dan de helft van de markt van elektriciteit. Voor aardgas werd het symbolische niveau van 50 pct marktaandeel voor het eerst in november 2012 doorbroken.

Het verlies aan marktaandeel gaat dus relatief snel en gestaag. In mei lag het marktaandeel van Electrabel op 45,55 pct voor elektriciteit en 41,98 pct voor aardgas.

Opvallend ook is de toenemende versnippering op de energiemarkt. Electrabel verliest, maar nagenoeg elke andere operator wint maand na maand een stukje marktaandeel.

Voor elektriciteit staat EDF Luminus op de tweede plaats (20,39 pct), gevolgd door ENI - het vroegere Nuon (11,12 pct). Voor aardgas geldt dezelfde rangschikking: EDF staat op de tweede plaats (17,35 pct) en ENI 11,93 pct.

De statistieken van de Vreg hebben betrekking op alle afnemers. De trend blijft dezelfde voor zowel bedrijven als huishoudens. • Wat is voor u de meest voordelige energieleverancier? Bereken het met onze eenvoudige module.