Wijn is niet altijd pijn
Foto: shutterstock
De tijd dat lekkere wijn duur moest zijn, ligt definitief achter ons. Enkele tips om deze zomer goede wijn te drinken zonder heel uw huishoudbudget erdoor te draaien.

Kies voor de nieuwe(re) wijnlanden: wijnen uit de klassieke wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje zijn nog steeds duurder dan die uit 'nieuwe' wijnlanden als Chili, Argentinië of Zuid-Afrika. De hogere wordt daarbij - zeker in de lagere prijsklasses - lang niet altijd vertaald naar betere kwaliteit.

Schaf wijn aan in grotere hoeveelheden: het klinkt misschien tegenstrijdig, maar grootwarenhuizen geven vaak een stevige korting per fles als je een hele kist (meestal zes) flessen van dezelfde wijn koopt. Zo kan je vaak een goede wijn aanschaffen voor de prijs van een middelmatige.

Geen grote namen

Koop geen wijn met een 'grote naam': wijnen krijgen vaak een hogere prijs omdat ze een bekende appellatie (herkomstbenaming) hebben, zoals Bordeaux of Beaujolais, maar niet alle wijnen uit die streken zijn die prijs kwalitatief ook waard.

Als u een dure fles wijn wil kopen, hoed u dan voor namaak. In 2011 schatte The Economist nog dat minstens vijf procent van de bekende wijnen die op veilingen - vaak via internet - worden aangeboden, vals zijn.

Hoeveel bespaart u met deze tip?

€ 30

Als u deze tips in acht neemt, bespaart u al snel enkele tientallen euro's op uw wijnaankopen.