Tips voor vrouwen die naar India reizen
Foto: Shutterstock
Buitenlandse Zaken vraagt vrouwen die alleen naar India reizen om extra voorzichtig te zijn. Er worden namelijk steeds meer gevallen van intimidatie en seksuele aanranding van buitenlandse vrouwen gesignaleerd. Deze eenvoudige tips zullen je in elk geval een veiliger gevoel bezorgen.

1. Kleding

Hoewel er nooit een link werd aangetoond tussen seksuele misdrijven en onthullende kleding, kan het geen kwaad om je aan te passen aan de lokale gewoontes. Een discrete outfit wordt in India zowel voor vrouwen als voor mannen beschouwd als een teken van respect, dus je kunt topjes zonder mouwen, shorts, minirokjes en doorschijnende stoffen beter vermijden. Een dupatta, dat is een lange sjaal, kan helpen om de aandacht af te leiden en wanneer je gaat zwemmen kan je een T-shirt en een lange short over je badpak dragen.

2. Trein

Veel reizigers hebben betere ervaringen als ze kiezen voor een iets duurdere zitplaats in de trein. In de hogere klasse zitten vaak minder passagiers en loop je dus minder kans op ongewenste intimiteiten. Sommige treinen beschikken over een wagon waarin enkel vrouwen worden toegelaten, als die er is kan je er maar beter gebruik van maken. Ga ook naast andere vrouwen zitten als dat mogelijk is.

3. Oogcontact

Vermijd oogcontact met onbekende mannen en sla ook geen onnodige praatjes, dat kan namelijk al snel verkeerd geïnterpreteerd worden. Het kan handig zijn om een zonnebril op te zetten, dat zal helpen om de starende blikken te trotseren.

4. ’s Nachts

Vermijd openbaar vervoer na zonsondergang en stap ook nooit op een lege bus of trein. Een avondwandeling wordt hier ook sterk afgeraden, zeker in verlaten straten en op stranden.

5. Taxi

Je kunt beter gebruik maken van de taxidienst van het hotel waar je verblijft of een taxibedrijf opbellen om je te komen oppikken. Hou in elk geval nooit zomaar een taxi tegen op straat en na zonsondergang wordt sowieso afgeraden om alleen in een taxi te stappen.

Verder kan je je laten begeleiden door een erkende toeristengids (niet door een gids die zich zomaar komt aanbieden op straat) en kan je beter aan een tafel gaan zitten om iets te drinken dan rechtstaand thee te drinken op de markt.

Lees hier de laatste updates over reisadvies naar India.