Sharia-militant voert haatcampagne tegen juffen De Blokkendoos
Foto: WAS

Kamal A., een van de leden van de harde kern van Sharia4Belgium, verspreidt op internet haatboodschappen tegen de juffen van De Blokkendoos. Dat heeft De Standaard achterhaald. Intussen wijst niets erop dat er in de Antwerpse kleuterschool kindermisbruik is gebeurd.

Na een maand gerechtelijk onderzoek is er nog altijd niets dat erop wijst dat in de kleuterschool De Blokkendoos effectief kindermisbruik heeft plaatsgevonden. Van bij het begin betwijfelden de inrichtende macht en het gerecht of het seksueel misbruik waarover de ouders het hadden, wel degelijk had plaatsgevonden. 

Toch zijn de gevolgen van de hetze voor de betrokken kleuterjuf en de directie erg zwaar. Ze worden tot op vandaag nog steeds bedreigd, zo blijkt. Op internet worden ze openlijk van de meest verschrikkelijke misdaden beschuldigd.

Een van de meest actieve moslimextremisten op het internet in de strijd tegen wat hij de ‘de pedofiele juffen van De Blokkendoos’ noemt, is een zekere ‘censored 31’, zo kon De Standaard achterhalen.

Achter de nickname schuilt ­Kamal A., een van de leden van de Brusselse harde kern van ­Sharia4Belgium. In 2005 werkte hij nog een tweetal weken als bode op het kabinet van de toenmalige Vlaamse minister van Economie Fientje Moerman (Open VLD). Hij werd ontslagen omdat hij niet voldeed.

Kamal A. is al jaren heel actief op het internet. Zijn websites werden al meermaals offline gehaald, maar A. begon telkens opnieuw onder een andere naam. 

Sharia-militant zit mee achter haatcampagne
Lees het volledige artikel in De Standaard

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig