Vlaanderen pakt uit met nieuw logo
De gestileerde leeuw, het nieuwe logo van de Vlaamse overheid. Foto: rr
De klauwende leeuw, het logo van de Vlaamse overheid, verdwijnt en maakt plaats voor een een gestileerde ‘halve’ leeuwenkop.

Nadat Wallonië een paar weken geleden met een nieuw logo heeft uitgepakt, is het vandaag aan Vlaanderen.
Niet dat onze regio Wallonië achterna holt, want aan het nieuwe logo werd al meer dan een jaar gewerkt. Vorige week vrijdag gaf de Vlaamse regering haar fiat voor het logo.

Het nieuwe logo is een gestileerde leeuw. In de wandelgangen worden er al grapjes over gemaakt. Sommigen zien er een palmblad in. Anderen benadrukken dat hij gehalveerd is en niet meer klauwt.

‘De leeuw zit er nog duidelijk in’, zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). ‘Het is een hedendaagse leeuw, het agressieve dat sommigen in de vorige zagen, is weg. Maar hij is rechttoe, rechtaan, open en zelfzeker; hij kijkt ook in je ogen.’ De gehanteerde huisstijlkleuren zijn geel, zwart, wit en grijs.

Het nieuwe logo kwam tot stand in samenwerking met het designbureau Absoluut uit Leuven, dat volgens zijn website ook al meehielp aan het huidige Vlaamse leeuwenlogo en bijvoorbeeld de Iris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig