KUSTSPECIAL. Tien fijne hotspots in Oostende
Foto: rr
Wie naar de kust trekt, doet dat vaak om op het strand te luieren of op een terrasje te genieten. Maar een stad als Oostende heeft meer in zijn mars. Een overzicht in tien hotspots.

- THEATER AAN ZEE -

Deze zomer organiseert TAZ voor de zeventiende keer Theater Aan Zee. Theater in open lucht, in duinen en tuinen en ook in het charmante Leopoldpark. Van 1 tot 10 augustus,

www.theateraanzee.be

- AVENUE BEACH HOTEL -

Dit nieuwste driesterrenhotel in Oostende ademt een en al kustsfeer uit. Elke ruimte werd ingericht in beachthema's met een retrotwist. Het interieur mixt strakke lijnen met nostalgische accenten. Wie zich helemaal wil laten gaan kiest voor een van de lofts of penthouses.

Koninginnelaan 47, Oostende.

 

- BISTRO BEAU SITE -

Dit majestueuze art-decogebouw trekt meteen uw aandacht. Niet alleen de architectuur en het authentieke interieur lonen de moeite, er valt altijd wel iets te beleven. U drinkt er een koffie terwijl u de heerlijke va-et-vient observeert, u komt er voor een snelle lunch terwijl u van het uitzicht geniet of u snuistert in een van de vele kunstboeken.

Albert I-promenade 39, Oostende.

 

- PIED DE POULE -

Wie zin heeft om te shoppen, trekt naar Pied de Poule. U vindt er ongetwijfeld uw gading in de mooie selectie merken als Isabel Marant Etoile, Vanessa Bruno, See by Chloé, Paul and Joe Sister en Ba&sh.

Rogierlaan 62, Oostende.

 

- TEAROOM VAN DEN BERGHE -

Wie zin heeft in een oldschool ijsje, stapt binnen bij Tearoom Van den Berghe. Want iedereen houdt van folklore en smeuïg roomijs in een. Deze klinkende naam gaat prat op een authentiek interieur met veel toeters en bellen en een hartelijke bediening.

Albert I-promenade 63, Oostende.

 

- JAMES -

Aan de kust eet u garnaalkroketten. En waar eet u die beter dan bij James? Deze brasserie beweert de beste Oostendse garnaalkroketten te serveren. En de meeste Oostendenaars zullen dat bevestigen.

Ensorgalerij 34, Oostende.

 

- MARINA -

Dit Italiaanse restaurant blinkt uit in klassiekers als ossobuco, pijlinktvis en vongole. Ook de decoratie doet erg Italiaans aan. Stijlvolle eenvoud met witte gesteven tafellakens en tijdloze leren stoelen regeren het interieur.

Albert I-promenade, Oostende.

 

- ADELIENTJE -

Dit oude vissercafé transformeerde op vraag van de bezoekers in een restaurant. Vandaag proeft u er de volkse keuken die dagverse ingrediënten en vergane glorie uitstekend combineert.

Bonenstraat 9, Oostende.

 

- BIOSHOP MORDAN -

Wie niet zonder zijn dagelijkse portie biofood kan, gaat langs bij Mordan. U vindt er dagverse hoeveproducten en groenten maar ook een ruime selectie aan sappen, pasta's en andere bioproducten.

Christinastraat 69, Oostende.