Instagram maakt embedden van foto's en video's mogelijk
Het ziet er naar uit dat Instagram de strijd met Twitter wil aangaan om belangrijk nieuws in de kijker te zetten. Door een update is het nu ook mogelijk om foto's en videofragmenten te embedden.

Instagram heeft Web Embeds geïntroduceerd. Hierdoor is het kinderspel om foto's of videofragmenten in te sluiten op andere websites.

Tot op vandaag was het niet mogelijk om Instagram-beelden op een website te publiceren. Als je wou verwijzen naar een Instagram-plaatje kon je enkel linken naar een bepaalde foto op de Instagram-website. Gisteren heeft Instagram aangekondigd dat er een nieuwe knop beschikbaar is waarmee je foto's of videofragmenten kunt embedden. Het enige wat je moet doen is de embed code kopiëren en plakken op je website of blog.

Door de nieuwe functionaliteit kunnen je gefilterde Instagram-plaatjes en _clips ook op andere plekken bekeken worden. Wellicht zal het niet lang duren vooraleer nieuwssites ook jouw foto's aan de rest van de wereld zullen tonen zoals dat nu met tweets gebeurt.

De lancering van Web Embeds volgt amper enkele dagen na de introductie van Instagram-video's. Een woordvoerder van Instagram vertelde onze collega's van CNET dat de mogelijkheid om video's in te sluiten de meest gevraagde functie is sinds de lancering van de korte videoclips.

Bij Vine, de video-app van Twitter, was het al langer mogelijk om de korte videoclips te embedden op websites.

Wie niet wilt dat zijn of haar foto's of videoclips ingesloten kunnen worden op andere websites, moet zijn account als privé instellen. De nieuwe embed-functie is immers beschikbaar op alle publieke profielen.