De film 'Tootsie' mag dan al twintig jaar oud zijn, op sociale media is hij weer actueler dan ooit. Met dank aan hoofdrolspeler Dustin Hoffman, die in een interview uit de archieven van het American Film Institute uitlegt hoe moeilijk vrouwen het hebben wanneer ze er niet perfect uitzien.

In 'Tootsie' speelt Dustin Hoffman een mannelijke acteur die geen werk vindt en zich daarom voor een vrouw uitgeeft. Om zijn geloofwaardigheid te testen, liet Hoffman zich professioneel vermommen als vrouw, om er achter te komen dat hij geen topmodel was. 'Ik kwam thuis, ik begon te huilen en ik zei tegen mijn vrouw dat ik die film moest maken'. 'Euh waarom', vroeg ze.

'Omdat ik denk dat ik een interessante vrouw ben', was zijn antwoord. 'Maar als ik mezelf op het scherm zie weet ik dat ik, als ik mezelf zou tegenkomen op een feestje, zelfs niet met deze persoon zou praten. Ze voldoet fysiek niet aan de verwachtingen waarvan we geleerd hebben dat een vrouw ze moet hebben voor we haar mee uit vragen. Er zijn te veel interessante vrouwen die ik nooit zal gekend hebben in dit leven omdat ik gebrainwasht was'.

Het interview dateert al uit 2012, maar werd pas nu opgepikt door internationale media, waardoor de video opnieuw gedeeld wordt op sociale netwerksites.