De Waalse regering maakt 3,1 miljoen euro vrij voor een gratis wifi-aanbod in zes Waalse steden: Bergen, Luik, Bastenaken, Namen, Ottignies-Louvain-la-Neuve en Doornik. Nadien komen ook Charleroi en Spa-Francorchamps in aanmerking. Dat heeft Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt bekendgemaakt.

Het stedelijke wifinetwerk, ook ‘de digitale stad’ genoemd, is gratis en biedt onbeperkt toegang tot de websites van de stadsdiensten, de sites en applicaties uit de gezondheidssector, het onderwijs, het toeristisch aanbod, enz.

Daarnaast zal het draadloze netwerk ook gratis, maar tegen een lagere snelheid, toegang bieden tot mailboxen of sociale netwerken. Voor toegang tot andere websites zal wel betaald moeten worden. Bedoeling is dat na de zes steden ook andere steden aansluiten bij het programma. Daarbij zijn Charleroi en Spa-Francorchamps al aangeduid.

Volgens PS-minister Marcourt vormt het gratis wifinetwerk een aanvullende dienstverlening voor de bewoners en bezoekers van de zes Waalse steden. ‘We willen ermee het gebruik van ICT in het dagelijkse leven stimuleren’, aldus Marcourt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig