eBay koopt 2dehands.be
Foto: AP

E-commercegrootmacht eBay heeft de zoekertjessites 2dehands.be en 2memain.be overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Beide sites blijven gratis, benadrukt eBay in een mededeling.

2dehands.be en 2memain.be zijn samen goed voor 5,5 miljoen unieke maandelijkse bezoekers, en dat is ook eBay niet ontgaan. De internationale veilingsite zet met de aankoop van de twee Belgische sites in op plaatselijke initiatieven, eerder dan op internationale schaalvergroting. eBay benadrukt dat de sites gratis blijven en dat de plaatselijke teams aan het roer blijven, ‘omdat ze de nuances van de Belgische cultuur goed begrijpen’. 2dehands.be en 2memain.be zullen wel kunnen meegenieten van de technologische innovaties van de eBay Classifieds Group.

De groep achter 2dehands.be heeft ook sites in Nederland en Frankrijk, maar daarover wordt niets gezegd in het persbericht van eBay. Vermoedelijk worden dus enkel de Belgische takken van het zoekertjesbedrijf binnengehaald voor een niet nader genoemd bedrag.

Zowel eBay als 2dehands.be zijn online platformen waar tweedehands spullen gekocht en verkocht kunnen worden. De aanpak op de sites is enigszins verschillend: eBay is groot geworden met het systeem van veilingen, terwijl 2dehands.be en de Franstalige tegenhanger 2memain.be klassieke zoekertjes aanbieden.