Bij een wilde achtervolging van een taxi in Brussel zijn dinsdag drie mannen gewond geraakt. Het gaat om de bestuurder en twee passagiers van de taxi die om een nog onduidelijke reden vluchtten voor een politiepatrouille. Ze werden opgepakt.

Een van hen was er erg aan toe, maar verkeerde niet in levensgevaar. De twee anderen liepen slechts lichte verwondingen op. Een vierde inzittende van de taxi is nog spoorloos. Dat meldt het Brusselse parket.

De taxi werd door een politiepatrouille opgemerkt toen hij met hoge snelheid door de Collegestraat reed, in de richting van het Flageyplein. De patrouille zette zijn zwaailichten in werking om het voertuig te doen stoppen, maar dat ging, ondanks het gladde wegdek, nog harder rijden. Daarop ontspon zich en achtervolging die via de Generaal De Gaullelaan, de Vilain XIV-straat, het Biarritzplein en de Vleurgatsesteenweg naar de Malibranstraat leidde.

Op het kruispunt van de Malibranstraat en de Maria-Hendrikastraat reed de taxi met 120 kilometer per uur door een rood verkeerslicht, maar op het kruispunt met de Kroonlaan verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor de taxi tegen een garagepoort op de Kroonlaan knalde. De vier inzittenden sprongen onmiddellijk uit het voertuig maar drie van hen, de bestuurder en twee passagiers, konden worden opgepakt. Zij bleken gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Over het motief voor hun vlucht is nog niets bekend.