KUSTSPECIAL. Tien fijne adresjes in Knokke-Heist
Foto: ss
De meesten onder ons die er niet zijn opgegroeid, kunnen eindeloos genieten van een uitstapje naar zee. Voorspellingen van volle zon en temperaturen die de kaap van 25 graden overschrijven, zorgen gegarandeerd voor volle treinen en file op de E40. Maar de kuststeden hebben ook genoeg leuke adresjes voor een uitstap zónder zand en schelpjes. Dit zijn onze tien tips in Knokke-Heist.

 - L'AMUZETTE -

Deze kleine concept store opende begin dit jaar de deuren. Eigenares Ophélie Van Aerde brengt er een mix van mode, design en boeken, maar u kunt er ook genieten van een salade, verse limonade of een glas wijn. Er hangt een huiselijk sfeertje en de meubels van de Scandinavische labels zoals Hay en String zijn er gewoon te koop. Ook gespot: de leuke juwelen van het Belgische Soki.

Albertlaan 25, www.lamuzette.be

 

- TENDER 2 -

Het strandhotel Tender 2 opent net zoals vorig jaar de deuren op het strand aan het Rubensplein. Het interieur van het hotel, dat plaats biedt aan vier personen, werd opgefrist opdat het de gasten nog meer privacy kan bieden. Naast het hotel ligt een klein privéstrand met strandzetels en hangmatten.

Rubensplein, www.tender2.eu

 

- COULEUR LOCALE -

Ook deze interieurwinkel is een nieuwkomer en opende pas vorige week zijn deuren. Eigenares Ruth Walleyn laat zich inspireren door haar eigen reizen en de winkel is eigenlijk het resultaat van haar eigen verzamelwoede. Couleur Locale verkoopt een mix van vintage en design uit de hele wereld - hebbedingen voor uzelf of om cadeau te geven - waarbij fair trade een belangrijk punt is.

Lippenslaan 275. de Facebookpagina van Couleur Locale

 

- BARTHOLOMEUS -

Chef-kok Bart Desmidt, geboren en getogen in Heist, toverde in 1994 de speelgoedwinkel van zijn ouders om tot een succesvol restaurant, met Michelinster.De porties zijn uitgemeten, de ingrediënten afgewogen, de composities foutloos en de bediening efficiënt, zo vatte onze culinair recensent samen. De inrichting van het restaurant is eerder klassiek, maar aan de muren hangen Arne Quinze en Delphine Boël.

Zeedij 267, Heist aan Zee, www.restaurantbartholomeus.be

 

- ITEMS -

Tussen de villa's in het Zoute vindt u ook deze bed&breakfast terug. Eigenares Bea Mombaers had eerst een interieurzaak (en nu ook een webshop) met dezelfde naam, waar ze vooral vintage meubilair verkoopt. De inrichting van haar B&B, waar u drie verschillende kamers kunt huren, verandert dus ook voortdurend, ook al omdat de meubels allemaal te koop zijn.

Konijnendreef 6, www.bea-bb.com

 

- CUINES, 33 -

Dit 'culinaire tapasrestaurant' (zoals ze zichzelf omschrijven) wist nog geen jaar na opening al een Michelinster te verzilveren. Het trio achter Cuines 33 bestaat uit Edwin Menue (die school liep bij Sergio Herman), zijn vriendin Fleur Boussy en haar broer Frederik (die onder meer in Barcelona ervaring opdeed). In een stijlvol interieur (opnieuw gaat de eer naar interieurarchitect Lievn Musschoot) treft u de moleculaire keuken in topvorm aan: mooi, lekker, locht en creatief.

Smedenstraat 33, www.cuines33.be

 

- ZUSHI -

Na Brussel en Antwerpen, opende deze keten vorig jaar ook een vestiging aan zee, bovendien de eerste sushizaak in Knokke. U kunt tafelen in een modern interieur, maar u kunt er ook sushischotels afhalen, bijvoorbeeld om op het strand op te eten.

Lippenslaan 124, www.zushi.be

 

- BLUE BUDDHA -

Deze hippe strandbar wil met luxueuze ligbedden, een strakke aankleding, dj's en BBQ's het ultieme Ibizagevoel ook naar onze kust brengen. Naast de champagne (er is keuze tussen Brut, Rosé of de speciale White editie van Moët & Chandon) kunt u er ook salades of broodjes krijgen, en wie dat wenst kan een Thaise massage reserveren.

Zeedijk ter hoogte van Zeegrasstraat, www.bluebuddha.be

 

- BRAZILA -

Volgens velen drinkt u bij Brazilia de beste koffie van Knokke. Ze malen hun koffiebonen zelf en hebben een ruim aanbod verschillende soorten, die u er ook kan kopen. De koffiebar zelf heeft een mooie, lange houten toonbank waar alle producten worden tentoongesteld. 's Morgens kun u er koffiekoeken krijgen terwijl u de krant leest, of u vraagt een bakje troost on the go.

Lippenslaan 126, www.brazila.be

 

- LAKESIDE PARADISE -

Frank Vanleenhove van surfclub Surfers Paradise opende vorige jaar deze nieuwe watersportclub aan de waterput de Cloedt. Deze plaats bleek de geschikte locatie te zijn voor het plaatsen van een waterski-kabelbaan, zodat waterskiërs en wakeboarders geen motorboot meer nodig hebben. Het clubhuis dat bijna voltooid is, moet nog een extra troef worden om hierheen af te zakken.

www.lakesideparadise.be