Zelf Google Street View-beelden maken op vakantie?
Om ook beelden aan te kunnen bieden van plekjes waar geen auto's kunnen rijden, leent Google zijn Street View Trekker uit aan ontdekkingsreizigers tijdens wandeltochten in de bergen, op stranden en in canyons.

Google verzoekt ontdekkingsreizigers om te helpen bij het maken van beelden waar geen autowegen beschikbaar zijn. Van de Zuid-Amerikaanse jungle of Afrikaanse canyons tot de duizenden Aziatische eilandjes en Hawaiiaanse lavavelden.

De internetgigant kondigde gisteren aan dat het gespecialiseerde organisaties om hulp vraagt door de Street View Trekker mee te nemen tijdens excursies en zo de beste kaart van de wereld te maken.

Een eerste proefproject is al gestart in Hawaii. Enkele werknemers van het Hawaii Visitors and Convention Bureau verzamelen inmiddels beelden van de populairste plekjes zoals het Volcanoes National Park, Akaka Falls, Waipio Valley enzovoort.

'Dankzij de 360-graden beelden kunnen mensen over de hele wereld de prachtige eilanden verkennen vooraleer ze hun vakantie boeken. Ook moeilijk bereikbare plaatsen worden op deze manier kenbaar gemaakt aan het grote publiek', schrijft Deanna Yick, Google Street View programmamanager, in een blogpost.

Door deze opdrachten uit te besteden aan gespecialiseerde organisaties kan Google de beelden veel sneller online krijgen.

De camerarugzak is uitgerust met een camerasysteem met 15 lenzen en registreert constant. Elke lens wijst in een andere richting zodat al de beelden aan elkaar geplakt kunnen worden tot een panoramisch zicht van 360 graden.

Google Maps heeft al heel wat onbereikbare plekken in beeld gebracht. Onder andere de toppen van de Mount Everest, de Kilimanjaro, het Australische Great Barrier Reef, het Japanse Fukushima en de Noord- en Zuidpool zijn vanuit je luie zetel te ontdekken.