Beluister The Weight Of Your Love, het nieuwe album van Editors
Foto: rr
Op 1 juli verschijnt The Weight Of Your Love, de nieuwe plaat van de Britse rockband Editors.

The Weight Of Your Love is de vierde plaat van Editors. Na het vertrek van gitarist Chris Urbanowicz en diens dominante, krachtige gitaarspel ligt voor Editors ineens veel ruimte open.

'Chris een belangrijk deel van de band. Wanneer ik zong, zette hij daar een heel sterke gitaarlijn tegenover. Die combinatie bepaalde voor een heel groot deel onze eerste twee platen. En op de derde plaat leidde hij ons in de synthetische richting, met sterke melodieën. Zijn invloed was heel bepalend,’ aldus frontman Tom Smith.

Volgens Smith was het vertrek van de gitarist eerder een bevrijding. 'Weet je, met Chris was het zo donker geworden. Onze repetitieplek was een heel negatieve ruimte geworden. Daar werd niet meer gecommuniceerd en de ideeën droogden op. We konden gewoon niet verder als een kwartet. Het was het moment om onze gitaren weer boven te halen en ons te concentreren op de songs, niets dan de songs.’

 

Vorige week publiceerde de band al een documentaire over de nieuwe plaat. Daarin vertellen de groepsleden onder meer over het vertrek van gitarist Chris Urbanowicz. Bekijk de documentaire hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig