De Leeuw geeft De Nul lik op stuk
Foto: BELGA

Topondernemer Jan Pieter De Nul krijgt lik op stuk van de socialistische vakbond. ‘U bent slecht geplaatst om op de overheid te schieten,’ zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

Topondernemer Jan De Nul haalde vorige week tijdens de uitreiking van de Trends HR-Manager van het jaar snoeihard uit naar onze politici. Ook de Belgen die niet werken moesten het ontgelden. ‘Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder ook kan’, aldus De Nul.

ABVV-voorzitter De Leeuw geeft De Nul lik op stuk. ‘Iemand die zelf zo veel lastenverlagingen cadeau krijgt van de overheid is heel slecht geplaatst om diezelfde overheid en de sociale zekerheid tot op de grond af te branden. En het is te gek om los te lopen dat 1 miljoen ambtenaren niet zouden werken. Zoiets kan niet zonder antwoord blijven.’

Volgens De Leeuw is De Nul goed in het baggeren naar geld en betaalt zijn bedrijf amper sociale bijdragen door een gunstmaatregel voor baggeraars. De Leeuw vraagt zich overigens ook af waarom alle lastenverlagingen voor doelgroepen behalve die voor de baggeraars bij de nieuwe staatshervorming naar de regio’s gaan.