De Nul snoeihard voor politici en Belgen die niet werken
Jan De Nul

Topondernemer Jan De Nul heeft tijdens de uitreiking van de Trends HR-Manager van het jaar snoeihard uitgehaald naar onze politici. Ook de Belgen die niet werken moesten het ontgelden. ‘Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder ook kan’, aldus De Nul.

De toespraak van De Nul droeg de titel ‘Moeder, waarom werken wij’. De Nul hekelde onder meer het feit dat er zoveel systemen zijn opgebouwd om betaald te worden zonder werken. Volgens De Nul hebben 6,1 miljoen Belgen de leeftijd om te werken, maar werken er slechts 3,1 miljoen. ‘Er is gewoon geen goesting om te werken. Omdat het zonder werken ook kan’.

‘We mogen niet vergeten dat die 3,1 miljoen mensen die wel werken, 8 miljoen anderen die niet werken, moeten onderhouden. Politici mogen doen wat ze willen, maar die 3 miljoen zullen nooit tevreden zijn,’ aldus De Nul.

Volgens De Nul nemen de verschillende regeringen geen enkele structurele maatregel om de komende generatie perspectief te geven. De oplossing bestaat er volgens De Nul uit de 6,1 miljoen Belgen doen werken, de overheid af te bouwen en alle prepensioenen te stoppen. ‘Als je een half miljoen mensen aan het werk kan zetten, heb je een half miljoen mensen meer die bijdragen, maar vooral een half miljoen minder uitkeringen. ’

Lees hieronder de volledige speech van De Nul

Moeder, waarom werken wij?