Er komt schot in de zaak van het rondvliegende geld in het West-Vlaamse Zedelgem. De speurders zijn zowel de mannen die initieel met de kluis aan de haal gingen, als enkele gelegenheidsdieven die wat van het rondvliegende geld mee naar huis namen op het spoor. Het Brugse parket richtte zich vooral op die eerste.

“Het spoor naar de oorspronkelijke dieven van de kluis leidt naar het buitenland”, zegt procureur Jean-Marie Berkvens. “Maar we kunnen nog niet meer zeggen.”

Het zag er lange tijd naar uit dat de oneerlijke “vinders”, die in totaal bijna een half miljoen euro opraapten en meenamen, op hun beide oren konden slapen. Maar de jaloezie stak uiteindelijk de kop op. De politie vroeg om tips en werd op haar wenken bediend. De Zedelgemnaars leken elkaar te gaan verklikken.

Dankzij de tips heeft de politie nu twee geldgraaiers in het ­vizier. Die mogen dan ook binnenkort bezoek van de politie verwachten. “We verwachten niet het volledige bedrag bij die mensen aan te treffen”, zegt Eddy Van Daele, korpschef van de lokale politie. “Maar er is inderdaad schot in de zaak.”