Vogue-hoofdredactrice: ‘Ik moest op mijn tiende op dieet’
Foto: Vogue

Alexandra Shulman, hoofdredactrice van de Britse Vogue, was amper tien jaar oud toen ze voor het eerst op dieet werd gezet, zo vertelde ze zelf in een interview met BBC Radio 4.

‘Ik denk dat ik ongeveer tien jaar was, toen mijn moeder zich zorgen maakte en vond dat ik dik aan het worden was. Daarom vroeg ze aan de directrice van mijn school of zij ervoor wou zorgen dat ik geen puree meer zou eten. Jij mag geen aardappelen eten, want je moeder vindt dat je dik aan het worden bent,’ riep de directrice haar in een volle eetzaal toe.

Het is een herinnering die Shulman nooit meer zal vergeten. Ze was amper tien toen ze op dieet werd gezet en sinds zij hoofdredactrice werd van de Britse Vogue verschijnen er geen graatmagere modellen meer in het blad. Daarnaast weigert ze ook om populaire diëten te publiceren.

Shulman kwam in 1992 aan het hoofd van Vogue te staan en werd ook daar bekritiseerd omwille van haar uiterlijk. Ze is nog steeds niet zo mager als de Amerikaanse redactrice Anna Wintour en haar garderobe is minder trendy dan die van Emmanuelle Alt die aan het Franse roer staat. Toch wil Shulman zichzelf niet onder druk zetten om er perfect uit te zien en heeft ze naar eigen zeggen geen moeite met ouder worden.