Walibi plant een evaluatie van de recent ingevoerde Speedy Pass. Het pretpark is bereid daarbij rekening te houden met de argumenten die staatssecretaris voor Gezinnen Philippe Courard (PS) dinsdag tijdens een onderhoud met vertegenwoordigers van het pretpark naar voren heeft geschoven. Dat werd na afloop van het gesprek vernomen bij de woordvoerder van de staatssecretaris.

De invoering van de Speedy Pass leidde vorige week tot een hele polemiek. Met de pass, waarvoor je extra in de buidel moet tasten, kan de bezoeker van het pretpark in Waver wachtrijen aan attracties vermijden. Ook Courard zei toen 'geschokt' te zijn door de prijzenpolitiek van Walibi, en noemde het systeem 'niet alleen antisociaal en discriminerend, maar ook antipedagogisch'.

'Wij blijven bij dat standpunt', stelt zijn woordvoerder na het onderhoud tussen Courard en de directie. Hij heeft het over een goede discussie, waarin Walibi heeft benadrukt het sociale aspect heel belangrijk te vinden en hoog in te zetten op sociale politiek.

Het pretpark heeft naar verluidt begrip voor de commotie en voor de argumenten die de staatssecretaris aanhaalde. Zijn kabinet zal de zaak blijven opvolgen en verwijst daarvoor naar de evaluatie die Walibi aankondigde. 'Wij kijken uit naar wat die evaluatie zal opleveren', luidt het.