Rob Vanoudenhoven krijgt nieuw programma op VTM

Wie de laatste weken de actualiteit een beetje heeft gevolgd, weet dat de klassieke mop aan het verdwijnen is. Dat wil Rob Vanoudenhoven tegengaan in ‘Nonkel Mop’, een nieuw programma dat dit najaar op de buis komt.

VTM en productiehuis Dedsit willen de mop van zijn ondergang redden en de kunst van het vertellen nieuw leven inblazen. Daarom zal Rob Vanoudenhoven in zijn programma optreden als ‘moppenambassadeur’. Het concept? Elke week komen vier vertellers langs in ‘Nonkel Mop’. Zij zullen grappen vertellen uit het gigantische moppenarchief van onze cultuur.

Het nieuwe programma moet uiteindelijk een grote moppenencyclopedie opleveren met de beste moppen in Vlaanderen. Welke grappen en grollen er in de encyclopedie zullen verschijnen, mag de kijker beslissen.

‘Enkel in de wereld van de mop is alles mogelijk: een eekhoorn aan de toog, een konijn bij de bakker, een timmerman aan de hemelpoort en een telefooncel in het midden van de woestijn. Niks zo plezierig om gezellig samen te zitten met vrienden en te lachen met de moppentappers van de groep. Dat mag niet verloren gaan. Dat moeten we stimuleren’, zegt Vanoudenhoven in een officieel persbericht.

Het wordt een druk najaar voor de tv-ster. Vanoudenhoven zal naast zijn eigen programma ook te zien zijn als jurylid in de tweede editie van ‘Belgium’s Got Talent’.