Italië heeft de tweede wedstrijd in Groep A van de Confederations Cup gewonnen tegen Mexico. De Azzurri kwamen 0-1 voor via een heerlijke vrije trap van Pirlo, maar zagen Chicharito vanop de stip opnieuw gelijk maken. Ruim tien minuten voor tijd zette Balotelli zich door en maakte het winnende doelpunt. De Italianen gaan nu samen met Brazilië aan de leiding in Groep A.

Italië wou de wedstrijd controleren, maar wachtte iets te veel af om snel gevaarlijk te zijn. Balotelli en Montolivo waren niet meteen scherp genoeg voor doel. De Mexicanen daarentegen kwamen wel dicht bij een doelpunt na een goede aanval langs de flank. Buffon kon het schot van Guardado echter nog net tegen de lat tikken.

 

Opvallend, de Italianen begonnen met zes spelers van Juventus, vier van AC Milaan en eentje van AS Roma in de basis. Op het half uur zorgde Andrea Pirlo, in zijn honderdste interland, voor de 0-1. Hij borstelde een vrije trap van op ruim 25 meter in de winkelhaak.

Mexico kwam meer opzetten, en Andrea Barzagli bezweek onder de toenemende druk. Hij verspeelde de bal knullig aan Giovani Dos Santos en stopte hem vervolgens foutief in de zestienmeter. Javier Hernandez bleef kalm en verschalkte Gianluigi Buffon.

 

In de tweede helft ginghet op en neer. Balotelli, die nog niet veel had laten zien, en Montolivo konden hun ploeg niet op voorsprong brengen. Het duurde tot ruim tien minuten voor tijd voor de Italianen om hun balbezit in een voorsprong om te zetten. Balotelli baande zich een weg tussen twee Mexicanen en knalde de bal onhoudbaar tegen de netten.  Corona voor een tweede maal geklopt en 1-2 op het bord. De aanvaller kreeg vervolgens geel omdat hij zijn truitje had uitgetrokken. Die 1-2 bleef op het bord staan, waardoor de Italianen samen met Brazilië de leiding delen in Groep A.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig