Balthazar op tournee met Editors

De Kortrijkse band Balthazar speelt in het najaar een aantal concerten in het voorprogramma van de Britse band Editors. Dat verklapte de groep het voorbije weekend in De Morgen.

Balthazar staat de volgende week liefst drie keer op de weide van Werchter. De groep speelt op Werchter Boutique, Rock Werchter en TW Classic. Maar het hoogtepunt van het jaar voor de groep wordt ongetwijfeld de tournee met Editors, één van de grootste rockbands van het moment.

De band, bekend van nummers als Papillon en No Sound But The Wind zal Balthazar meenemen op een tournee van zowat 30 concerten langs de grootste zalen van Europa. ‘Dit is een ongelooflijke buitenkans, want zo kunnen we in sommige landen voor het eerst in supergrote zalen spelen’, zegt Maarten Devoldere in De Morgen.

Dat Editors bij Balthazar terechtkomt hoeft niet te verbazen: beide groepen hebben dezelfde platenfirma en booker. De jongens van Balthazar hadden ooit een fijne babbel met de manager van Editors en enkele weken geleden kwamen de heren van Editors naar een concert van Balthazar in Birmingham kijken. ‘Achteraf zagen we aan hun glimlach dat het goed zat. Een dag later was alles beklonken,’ zegt zanger-gitarist Jinte Deprez.

Fijn detail: BBC 6-presentatrice Edith Bowman speelt de muziek van Balthazar regelmatig in haar shows. En wie is de vriend van Bowman? Juist: Tom Smith, de frontman van Editors.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig