Yellow Tigers blijven ook tegen Israël ongeslagen
Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen hebben zondag ook hun derde wedstrijd van de European League in Leuven winnend afgesloten. De Yellow Tigers versloegen Israël met 3-0. De setstanden waren 21-6, 21-12 en 22-20.

Freya Aelbrecht, Ilka Van de Vyver, Hélène Rousseaux, Charlotte Leys, Angie Bland, Lore Gillis en libero Valerie Courtois speelden voor België. Nina Coolman en Els Vandesteene kwamen in.

Eerder versloegen de Belgische volleybalvrouwen Europees kampioen Servië met 3-1 en waren ze met 3-2 te sterk voor de Europese vicekampioen Duitsland.

In de andere wedstrijd in groep B versloeg Servië zondag Duitsland met 3-2. Met acht punten staat België alleen aan de leiding in de groep, voor Servië (5), Duitsland (5) en Israël (0).

Volgende week volgt de tweede ronde in Servië. Deel drie wordt van 28 tot 30 juni in Duitsland gespeeld, deel vier van 4 tot 6 juli in Israël. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de Final Four (13-14 juli in Bulgarije).

‘Het is toch ongelooflijk wat wij hier dit weekend hebben gepresteerd, en dat voor veel supporters en met de leidersplaats als toemaatje,’ stelde de Limburgse speelster Freya Aelbrecht. ‘Waarom zouden we niet voor de Final Four gaan, ook al hebben we nog veel te leren?’ (belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig