‘Greipel is klaar voor Ronde van Frankrijk’
Foto: BELGA

Met een tweede plaats voor rasspurter André Greipel kan Lotto-Belisol tevreden terugblikken op de Ster ZLM Toer. ‘De ploeg heeft goed gewerkt in deze rittenkoers,’ gaf sportdirecteur Bart Leysen mee.

‘Greipel heeft getoond dat hij er staat. De resultaten die hij hier heeft neergezet zijn goed voor zijn moraal. Een overwinning zat er jammer genoeg niet in voor ons. André Greipel heeft hier toch vertrouwen getankt met het oog op de Tour, hij sprintte sterk en liet bovendien Cavendish telkens achter zich in de sprint. Hij is inderdaad één keer geklopt door Marcel Kittel, die hij ook in de Tour zal tegenkomen, maar die moest gisteren dan weer lossen op een klim in de finale.’

De sterkte van het team wordt doorslaggevend voor Greipel in de Tour. ‘Door de val van vrijdag kon Jürgen Roelandts in de etappe van gisteren niet voluit gaan, maar gelukkig valt de schade mee. Hij staat negende in het eindklassement, Marcel Sieberg zevende en met André Greipel boeken we de dichtste ereplaats. Dat toont aan dat onze ploeg ook sterk is in de breedte. Daarenboven sprokkelen we punten, dat is heel belangrijk. We zullen in elk geval op onze mannen kunnen rekenen in de Tour, dat staat vast.’ (belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig