Eindzege in Luxemburg voor Duitser Paul Martens
Foto: BELGA

De Duitser Paul Martens (Blanco) heeft zondag de 73e editie van de Ronde van Luxemburg (2.BC) op zijn naam geschreven.

Martens pakte in de slotetappe na 143,6 kilometer met start in Mersch en aankomst in de hoofdstad Luxemburg in een sprint de tweede plaats en verzekerde zich zo van eindwinst. De zege in de afsluitende rit was voor thuisrijder Bob Jungels (RadioShack-Leopard). Zijn ploegmaat Jan Bakelants werd knap derde.

Na een heel onrustig begin met daarin pogingen van onder meer de Italiaan Stefano Borchi, de Fransman Julien Fouchard en Nico Sijmens vormde zich na 45 kilometer een eerste echte kopgroep. De Luxemburger Christian Helmig versnelde samen met de Nederlander Moreno Hofland, de Fransman Perrig Quemeneur en de Italiaan Marco Conti. Zij reden op een gegeven moment meer dan zes minuten voor de grote groep uit waarin de mannen van leider Jonathan Hivert de boel netjes controleerden.

De vier leiders mochten aan de zes plaatselijke ronden, van elk 5,5 kilometer, beginnen met een voorsprong van 1:30 op het peloton. In de straten van Luxemburg spatte de kopgroep uit elkaar en werden de vluchters één voor één opgeraapt. Het sein dan voor Bob Jungels om zijn kans te gaan. Hij trok de slotronde in met een kleine voorsprong maar hield stand en won de rit voor de Duitser Paul Martens, die meteen ook de eindlaureaat werd van deze 73e Ronde van Luxemburg. (belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig