Jarige Ligthart wint, Lars Boom eindwinnaar van ZLM Toer
Foto: PHOTOPRESS.BE

Pim Ligthart heeft de slotetappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De jarige Nederlander verraste de topspurters door met zijn vluchtgezellen stand te houden. Lars Boom, die gisteren de macht greep in de Ardennen, is de eindwinnaar.

Samen met Sven Vandousselaere, Brian Van Goethem en Arno van der Zwet bleef Ligthart maar net het spurtende peloton voor. Zij maakten samen Yves Lampaert en Steven Lammertink de vlucht van de dag uit, die maximaal zo'n vier minuten voorsprong van het peloton kreeg. 

Lampaert won de laatste puntensprint en verzekerde zich daarmee definitief van de witte trui in deze Ster ZLM Toer. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde, met nog 19 kilometer te rijden in Boxtel, was de voorsprong van de zes leiders al gezakt naar 1:45. Op drie kilometer van de finish liet Steven Lammertink zich inlopen door het peloton. Zijn eerdere metgezellen telden dan nog een halve minuut bonus op de grote groep. Toch zouden zij het nog net uitzingen tot aan de eindmeet. Brian van Goethem trachtte de sprint te ontlopen, maar werd met de finish in zicht toch gegrepen. In de daaropvolgende spurt was Pim Ligthart de sterkste.

Lars Boom kwam vandaag niet meer in de problemen en schrijf de ZLM Toer op zijn palmares. Op de erelijst volgt Boom de Brit Mark Cavendish op.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig