Vlaamse films in de prijzen op filmfestival Portugese Setúbal
Foto: KFD

Op het Festroia International Film Festival in het Portugese Setúbal zijn zaterdagavond zowel The Broken Circle Breakdown, Brasserie Romantiek, Offline als de korte film Dura Lex in de prijzen gevallen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds zondag.

Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown viel in totaal drie maal in de prijzen, waaronder de hoofdprijs van het festival. Brasserie Romantiek van Joël Vanhoebrouck wist de publieksprijs van het festival in de wacht te slepen. Peter Monsaerts Offline werd bekroond met de prijs voor beste debuutfilm. De regisseur nam zijn prijs persoonlijk in ontvangst.

Ook het met Vlaanderen gecoproduceerde Kinshasa Kids kon rekenen op een eervolle vermelding en acteur Jan Decleir mocht eerder al een prijs voor zijn hele carrière in ontvangst nemen.

Ook filmmaakster Anke Blondé mocht het podium op, zij won de Mario Ventura Award voor haar korte film Dura Lex. Met de prijs looft de festivaldirectie jaarlijks het beste scenario van een Europese korte film.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig