Tropische temperaturen op komst
Foto: CREDIT: ImageDesk.be / Lisa Van Damme

Vanaf maandag schieten de temperaturen omhoog. In Limburg halen we dan 28 graden, in de Ardennen wordt het tot 30 graden warm. Dinsdag en woensdag wordt het zwoel, lokaal zelfs tropisch.

Vanmiddag domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar tussendoor is er ook ruimte voor zon. Later is op een enkele plaats wat heel licht gedruppel mogelijk. De wind waait zwak uit zuid tot zuidwest. De maxima bedragen 16 graden in de Ardennen en aan zee tot 21 graden nabij de grens met Luxemburg.

Vanavond en -nacht blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.

Maandag is er geregeld zon, maar in de loop van de namiddag en avond komen er enkele regen-of onweersbuien opzetten vanuit Frankrijk. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen. De maxima bedragen 20 graden vlak aan zee, 24 graden in het midden van het land, 28 graden in de Kempen en 30 graden in de regio’s nabij Luxemburg.

Dinsdag en woensdag is het zwoel, lokaal zelfs tropisch. Maxima: 22 graden aan zee, 28 graden in het binnenland en ruim 30 graden in het oosten. Verder moet vooral op woensdag en donderdag rekening worden gehouden met een aantal stevige regen- en onweersbuien. Tegen het einde van de week daalt de temperatuur naar waarden tussen 15 en 20 graden.